Fly-Coop

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdéseid merültek fel a pilótaképzéssel kapcsolatban? Mi válaszolunk!

Igen, lehetőség van egy, úgynevezett próbarepülésre, ami kimondottan döntés elősegítését szolgálja. Egy rövid földi ismertetés után, 30 perces repülésen veszel részt egy oktatóval, aki át is adja neked a gép irányítását. A programon egyszerre 1 fő részvételére van lehetőség gépítpustól függetlenül.
Moduláris képzéseinkre folyamatosan fogadunk jelentkezéseket a weboldalon megtalálható form-on keresztül. A jelentkezés leadása után a képzési osztály dolgozói felveszik veled a kapcsolatot és ismertetik a további teendőket.
A képzések megkezdéséhez Képzési Szerződés megkötése szükséges, a megfelelő típusú orvosi minősítés megszerzése után.
16 éves kortól már el lehet kezdeni a képzést, de gyakorlati vizsgát tenni csak 17 éves kortól lehet.
18 éves kortól lehet megkezdeni a CPL képzést.
A PPL képzés megkezdéséhez már szükség van a II. osztályú orvosi minősítésre.
CPL képzés megkezdéséhez szükséges az I. osztályú orvosi minősítésre.
Légiközlekedési hatóság által regisztrált repülőorvos által végzett vizsgálat szükséges. Az aktív orvosok listáját itt találod: https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/dokumentum/159722
Harmadik ország által kiadott szakszolgálati engedélyt egyszerűen lehet konvertálni EASA által kiadott PPL szakszolgálati engedéllyé a 2020/723 rendelet alapján. A képzés néhány órányi oktatásból valamint elméleti (légijog és emberi teljesítőképesség) és gyakorlati hatósági vizsgából áll. További jogosítások elfogadásához a hatóság által egyedileg jóváhagyott, egyéni képzési program teljesítése szükséges.
EU-n belül bárhol, illetve ahol elfogadják a szakszolgálati engedélyt. Regulations / Légijármű személyzetére vonatkozó szabályozások Part-FCL előírásainak megfelelően: https://www.easa.europa.eu/regulations/aircrew
Érvényes szakszolgálati engedéllyel és egy szakmai angol (ICAO) nyelvvizsgával lehet külföldi átrepüléseket tervezni.
Képzésenként eltérően van meghatározva a napi repülhető mennyiség, a növendék terhelhetőségét figyelembe véve. A kezdő képzésnél 1, maximum 1,5 óra jellemző.
Az elméleti képzések jelentős része megoldható online távoktatásban is.
A különböző jogosítások meghosszabbítására akkor kerülhet sor, ha még a lejárati dátum előtt, megújításkor pedig a lejárati dátum után teljesíted a követelményeket.
Az ICAO nyelvvizsga a nemzetközi átrepülésekhez és a IR jogosítás megszerzéséhez kötelező.
Egy középszintű nyelvtudás elegendő az ICAO nyelvvizsga letételéhez, a típusfeladatokról rengeteg információ található az interneten.
Igen, de csak barátot és családtagot, dolgozni nem lehet ezzel a típusú engedéllyel.
Amennyiben az összes szükséges jogosítással kiegészül a CPL engedély, akkor lehetőség van bármilyen területen pályakezdőként elhelyezkedni, akár légitársaságokhoz is felvételizni.
Hívj fel minket, vagy írj nekünk!

Ha nem találtad meg a választ valamelyik kérdésedre, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!